Столични квартали на протест: Да не се инвестира само в центъра! 17.07 | 13:15

Никой не обръща внимание на случващото се в кварталите

От iNews.bg

Жители на столични квартали излизат на протест с искане общината да обърне внимание на случващото се и извън центъра.
Живеещи в "Красна поляна", "Западен парк" и "Обеля" са категорични, че не е нормално да се инвестират милиони левове в центъра и да се правят ремонти на ремонтите, а случващото се в кварталите да е оставено настрани.

"Не сме съгласни да се инвестират толкова пари в центъра на София. Прави се ремонт на ремонта, инвестират се милиони - "Ларгото", "Граф Игнатиев". В същото време кварталите на София са занемарени и са се превърнали в "спалня". Тук не се инвестира нищо", настояват протестиращите.

Те посочиха, че инфраструктурата в районите е под всякаква критика. Канализацията се пълни при всеки валеж - започват миризми, тръгват болести.

"София вече започва да се събужда и хората не са съгласни със случващото се", заявиха хората.

Протестиращите призоваха и за взимане на спешни мерки за направата на подробен устройствен план на "Факултета", както и за намаляване на настаняването на хора от цяла България във Виетнамските общежития там.

"Проблемът е липсата на подробен устройствен план на "Факултета". Липсата на канализация водят до зарази. Зимата страдаме от мръсен въздух, тъй като горят всякакви неща в своите печки. Искаме от Столичната община да предприеме мерки за крайните квартали и да обяви краен срок, когато ще бъде решен проблемът", казаха те пред Bulgaria ON AIR.

Водещи

Най-четени