Страшно! Д-р Иванова се влошила внезапно, медиците в Сливен скърбят неутешимо 02.05 | 15:00

Под въпрос е дали първата жертва от лекарската гилдия на коронавируса ще може да бъде изпратена в последния си път от своя съпруг, който също е доктор

От iNews.bg

Тежко, много тежко приемат смъртта на своята колежка медиците и медицинският персонал от сливенската болница, където живота си заради коронавирус загуби д-р Илиана Иванова. Тя издъхна за по-малко от 48 часа в реанимацията на МБАЛ "Д-р Иван Селимински", след като разви коронавирусна инфекция. Последва лавина от съболезнования и призиви за подпомагане на семейството й.

"Много съжаляваме всички за нея. За съжаление, точно на нашата болница се случи да дадем първата жертва. Колежката, за съжаление, не можахме да я спасим, въпреки всички усилия, които положихме", каза за "Дарик" директорът на лечебното заведение д-р Васислав Петров, на когото му е много трудно да говори.

Д-р Иванова е била приета в четвъртък сутринта в Инфекциозното отделение, където работи, но вече като пациент. Същата вечер състоянието се е влошило и е била прехвърлена в реанимацията.

"В петък сутринта я интубирахме и за съжаление, снощи почина", конкретизира д-р Петров.

43-годишната лекарка е била с астма, но към момента не е имала никакви проблеми със заболяването и то не е било обострено от вируса. Влошила се е внезапно и сърцето й спряло.

Д-р Иванова се е заразила най-вероятно от пациент в отделението, предполагат колегите й.

Съпругът й също е лекар в същата болница. В момента той е под карантина. Ръководството на болницата ще направи постъпки пред РЗИ-Сливен да разрешат за последно на лекаря да изпрати половинката си. 

Болницата поема изцяло разноските по погребението на инфекционистката, а регионалната колегия на Лекарския съюз също ще направи дарение за семейството по сметката, която разкрива съсловната организация.

Водещи

Най-четени