Съдът пусна под домашен арест нападателя на слепите туристи 12.07 | 18:08

Според съдията 21-годишният Тодор е много болен и трябва да се лекува у дома на хладно

От iNews.bg

21-годишния Тодор Маринов, който нападна група слепи туристи от Словакия в Несебър, няма да лежи в следствения арест. Окръжните магистрати в Бургас отмениха решението на Районен съд - Несебър, който по-рано го пусна на свобода срещу 3000 лв. и постановиха той да бъде под домашен арест. Мотивът за решението е Тодор да стои на хладно вкъщи, предаде Дарик.

"Знам много добре, че в Стария град трябва да се шофира бавно. Не исках да стане така. Когато случайно бутнах едната жена с колата, водачът им дойде и удари по стъклото на автомобила ми. Аз съм спокоен човек, но в този момент се стреснах. Може би това е причината да реагирам така, не знам", оправдава се Маринов.

Той твърди, че е подал три звукови сигнала с клаксона на туристите. Реакция обаче нямало, затова и несебърлията опитал да премине бавно край тях. По думите му "съвсем случайно блъснал една от жените". 

"И десет пъти да им свириш - това са слепи хора. Ами ако бяха глухи?!", попита го съдия Даниел Марков.

Според прокуратурата, той може да остане в ареста до началото на съдебното следствие въпреки заболяванията, посочени в направената му медицинска експертиза. Лечение може да му бъде предложено и там, категорични са от държавното обвинение.

Съдия Марков обаче не се съгласи с твърдението и се обърна към обвиняемия с думите: "...нека да стоиш на хладно у дома. И да си спазваш хранителния режим. Да си вземаш и хапчетата".

"Няма как с тези заболявания да бъде в ареста, госпожо прокурор", каза съдията по повод искането на прокуратурата за задържането на Маринов.

Според съдебен лекар от Сливен 21-годишният агресивен младеж имал сериозни проблеми с кръвното, лабилен е, страда и от глаукома.

Обвиненият в хулиганство мъж не е осъждан, има и постоянен адрес в Несебър. Според адвокат Веселина Василева държавното обвинение отново нямало нито един сериозен довод за задържането на Тодор. 

Водещи

Най-четени