С диджей-програма и театрални уоркшопове откриха учебната година в НБУ 01.10 | 17:14

Академичната година в НБУ бе открита от министъра на образованието

От Ивелина Георгиева

Нов български университет се превърна в място за среща на популярни лица от всякакви области в деня на откриването на новата академична година – първи октомври.

Освен студентите – нови и стари - в събитието се включиха представители на научните и културните среди в лицето на интелектуалци, музиканти, писатели и театрали.

След приветствените думи на ректора доц. д-р Пламен Бочков, представен от известният поет и литературовед Йордан Ефтимов, който беше водещ на церемонията, слово, озаглавено "Прагът на зрелостта" произнесе популярният писател Алек Попов.

Негови широко познати произведения са били успешно поставяни от актьорите на Университетски театър, а през август писателят стана първият носител на новата награда "Четящият човек".

Певицата Маги Джанаварова изпълни няколко модерни хита, миксирани от DJ Diass, който беше на пулта.

На прословутия голям стол на "Малкото голямо четене", символ на популярната кампания на БНТ, студенти прочетоха в ефир пасажи от любимите си литературни произведения.

Актрисата Снежина Петрова улесни запознанството между новите и старите лица на НБУ с акция "Приемно време" в Университетския театър, която много напомня модела "speed dating”, популярен на запад.

Участниците в този формат прекарват по няколко минути на една маса с непознат и се опознават до изтичането на времето, след което сменят масата и събеседника.

Новоприетите студенти се срещнаха с директорите на програми и преподавателите от своите специалности и получиха отговори на всички въпроси, свързани с академичния процес и живота в НБУ.

Учебната година в Нов български университет бе открита официално от министъра на образованието Сергей Игнатов.

Водещи

Най-четени