С колко ще скочат учителските заплати 08.11 | 13:57

Увеличението е планирано да стане от 1 януари

От iNews.bg

За увеличаване на учителските заплати пак се заговори наскоро, макар работещите в сферата да са малко скептични по този въпрос. Е, оказа се, че най-накрая наистина ще им вдигнат възнагражденията, като според плановете това трябва да стане от 1 януари следващата година.

Предвижда се началната заплата на педагозите да бъде 680 лева. Средната пък ще скочи до 960 лева. Средното възнаграждение за непедагогическия персонал ще бъде 570 лева.

"В момента подготвят анекса към Колективния трудов договор за увеличаването на работните заплати от 1-ви януари, обезпечаването на колективния трудов договор, който подписахме тази година и ще бъде валиден две години, както и политиките, които са свързани с целевото финансиране на различни дейности по новия закон за училищното образование, като се започне от транспорта на учителите, транспорта на учениците до 18-годишна възраст включително и докато ходят на училище, безплатните учебници", каза председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева пред "Хоризонт.

Водещи

Най-четени