Танев: Голяма партия от РБ стои зад протеста вчера 29.01 | 09:28

От медиите разбрах, че съм уволнен, очаквам с Борисов да си стиснем ръцете, казва министърът

От iNews.bg

Зад проведения вчера протест срещу правителството пред Народното събрание не стои Патриотичният фронт, а по-голяма партия. Тя е от Реформаторския блок и то от големите. Но не е ДСБ. Такова изненадващо изказване направи пред Нова телевизия министърът на образованието Тодор Танев, чиято оставка беше поискана вчера от премиера, а късно вечерта той обеща да я подаде.

Той отбеляза, че е разбрал от медиите, че Бойко Борисов му е поискал оставката. "Беше около 16:20 ч., връщах от среща с регионалните инспекторати”, разказа Танев. Той отново потвърди, че ще се съобрази с желанието на премиера, тъй като той го е назначил и той има право да поиска оттеглянето му от поста. До момента обаче Танев не е разговарял с Борисов, каквото желание изяви вчера. От думите му стана ясно, че той не очаква нищо от желаната среща с премиера, освен двамата да си стиснат ръцете.

От думите на Тодор Танев стана ясно, че той си тръгва с чиста съвест от образователното министерство. Той заяви, че оставя добро наследство и че не чувства вина. Доволен е и от бюджета, с който оставя образователното министерство. "До момента от МОН сме изпълнили всичко, което се изисква от нас”, коментира Танев.

Водещи

Най-четени