Танев мълчи за оставката, заяви, че е отличник 28.01 | 17:33

Реформатоският блок ми търси заместник от много време, заяви просветният министър

От iNews.bg

За цялата година и повече Министерството на образованието и науката е отличник. Това обяви просветният министър проф. Тодор Танев в отговор на въпрос ще подаде ли оставка след като тя му бе поискана от премиера Бойко Борисов.

В телефонно интервю за БНР Танев изреди колко законопроекти са внесени от министерството, как е свързал бизнеса с образованието и "като черешката на тортата е че осигурихме допълнително 1.3 млрд. лв. от програмата за икономически растеж. Попитан отново ще подаде ли оставка Танев заяви: " 20 години съществува проблемът с термините в нашата история. Лично аз поддържам робство, но повечето поддържат османско владичество.

Аз имах и имам намерение да ги поканя да кажат честно позицията си”, каза той, но не отговори на въпроса.

И на третото питане ще подаде ли оставка Танев обясни, че "РБ доста отдавна заседава в разширения си състав, а сега в съкратения си състав кой да бъде мой наследник. Знам две три имена, които винаги ще се съгласят”, каза министърът.

"Не съм правил нищо без съгласуване. Това, което не съм направил е,че ако има някакви малшансове, които идват от някои компромисни решения, които са излезли от други, а не от МОН, ние нямаме вина.”

По-рано премиерът Бойко Борисов, след разговар с ръководството на Реформаторския блок, поиска оставката на министъра на образованието и науката Тодор Танев и неговия екип.

"Заради системно проявяващите се проблеми в министерството и сектора, смятам, че ресорът трябва да бъде поет от друг. Призовах колегите от Реформаторския блок до края на деня да ми предложат нов екип за министерството, който да продължи реформата. За мен, като министър-председател, е недопустимо да се правят промени в сферата на образованието, които преди това не са подложени на широко обществено обсъждане”, мотивира се премиерът. 

 

Водещи

Най-четени