Танев подава оставка 28.01 | 18:41

Той няма възражения относно желанието на премиера, но се надява на среща с него

От iNews.bg

Министърът на образованието Тодор Танев ще подаде оставка. Макар първоначално от негова страна да нямаше реакция на поисканото от Бойко Борисов негово оттегляне от поста по-рано днес, сега вече Танев лично заяви пред "Дарик", че ще се съобрази с желанието на премиера. Министърът отново потвърди думите си от преди няколко месеца, когато от Реформаторския блок поискаха той да си тръгне. Тогава, както и днес, той каза, че Борисов го е предложил за министър и само по негово желание той би си тръгнал. Така и в крайна сметка става.

Танев не пожела да коментира желанието на Борисов той да освободи министерското кресло. "Така е преценил, така трябва да се случи. Нямам никакви възражения, ако той я поиска оставката, защото не съм се виждал с него и знам само за прессъобщение. Не мога да ви кажа нищо повече", казва Танев.

Той изразява и надежда, че ще се срещне с Борисов и ще разбере лично от него, че премиерът наистина настоява за оставката и каква е причината. Според Тодор Танев все един пак министър не може да изчезва от политическия хоризонт и държавното управление само чрез прессъобщение. "Но може и това да се случи... Надявам се да имам среща с министър-председателя. Не съм се чувал с него все още", отбелязва Танев.

Той допълни, че от известно време е искал да се види лично с премиера, но не е получил тази възможност. Причината за исканата среща обаче не е била свързана с оттеглянето му от поста, а с важни въпроси, които е трябвало да бъдат обсъдени между двамата. Единият е зачестилите престъпления в училищата и разпространението на наркотици в тях. Танев е искал да предложи на премиера да се организира акция срещу това. Втората тема е била свързана с борбата срещу нетоларентността. Третата тема пък е била професионалното образование в България. Танев е искал да предложи на Борисов то да не е единствено и само в ръцете на просветното министерство.

Водещи

Най-четени