Телевизия Алфа възстанови излъчването си 17.10 | 12:12

Програмата на телевизията бе прекъсната на 15 октомври в 19.00 часа

От Ани Романова

Възобновено е излъчването на телевизия "Алфа". Програмата на телевизията бе прекъсната на 15 октомври в 19.00 часа. Тогава на екрана се появи съобщението "Телевизия Алфа спря. Питайте правителството защо". Във вторник вечерта на черен фон с бели букви едно след друго се появиха няколко съобщения, за чийто автор се посочва Волен Сидеров. В тях лидерът на ПП "Атака" обяви коалиционния си партньор в "Обединени патриоти" Валери Симеонов за човек на милиардера Джордж Сорос.

Текстовете на съобщенията гласяха следното: 

"Сорос от десетилетия работи за разбиването с християнството, българската нация и идентичност. Той налага джендъризма и еднополовите бракове. Днес той има свой вицепремиер в българското правителство. Битката срещу соросоизма е битка на утрешния ден! Българи, определете а чия страна сте".

"Как Сорос още управлява България - Истанбулската конвенция щеше да мине под натиска на ГЕРБ - Цветанов и НФСБ - Валери Симеонов, ако не бях се противопоставил яростно".

"Как Сорос още управлява България - На 15 октомври вицепремиерът Симеонов по БНТ влезе в ерес по повод искането за разкол в Македония, нанесе удар по българската история и се постави над църковните канони с думите: "Не виждам защо канонът трябва да бъде спазван..." Призовавам премиера да каже това позиция на българското правителство ли е".

"Човекът на Сорос в правителството - Валери Симеонов атакува Православието в разрез с всички църковни канони. Работи за разкол на църквите в Украйна и Македония. Призовах премиера да вземе отношение. Не взе".

Съобщенията на телевизията станаха повод депутатите от НФСБ да снемат доверието си от Волен Сидеорв като председател на парламентарната група на "Обединени патриоти".

Водещи

Най-четени