Тираджия, опитал да пренесе през граница 1000 патрона, ще лежи 1 година 22.01 | 12:39

Боеприпасите били скрити в шкаф в шофьорската кабина

От iNews.bg

Вчера, 21.01.2020 г., съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – София и защитата на подсъдимия турски гражданин Т.Д., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 242, ал. 1, б. "г", пр. 5 от Наказателния кодекс, съобщиха от Агенция "Митници".

Подсъдимият Д. работи като международен шофьор. Около 08:40 ч. на 17.01.2020 г. той пристигнал на МП Калотина, като управлявал товарна композиция, състояща от влекач и хладилно ремарке. Маршрутът му бил от Нидерландия за Азербайджан, през България и Турция. Митнически служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" извършили проверка на МПС, като при рентгенов контрол била маркирана подозрителна област в шкаф в шофьорската кабина. При отварянето му бил открит найлонов плик, съдържащ кашон с 20 кутии по 50 бойни патрона 9 mm Luger, общо 1000 броя патрони.

По случая е било образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – София, което приключи със споразумение между страните.

На подсъдимия Д. е наложено наказание от една година "лишаване от свобода" с тригодишен изпитателен срок. Предметът на престъплението е отнет в полза на държавата. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Водещи

Най-четени