Трайна и вкусна зимнина: Печени чушки в буркани 21.08 | 12:45

От iNews.bg

Чушките се почистват от семената. Печем ги от всички страни до готовност, пише Готвач.бг

Готовите чушки се поставят в голяма тенджера и се захлупват с капак да се задушат. Обелват се и се поръсват щедро със сол, защото солта ще ги съхрани за дълго време.

Пълним в сухи компотени или други буркани и затваряме с капачки. Нареждат се в широк съд, на дъното на който има подложка, да не се допират до дъното.

Заливаме с топла вода, нивото и да е над капачките - така се ускорява процесът на варене. Варим за 10 минути от завирането на водата.

Съхраняват се на тъмно и хладно място. Вкусни са както за салата, така и за готвене, пълнене и други ястия.

Печените чушки в буркани за зимата са готови.

Водещи

Най-четени