Трайна и вкусна зимнина: Печени чушки в буркани 21.08 | 12:45

Чушките се почистват от семената. Печем ги от всички страни до готовност, пише Готвач.бг
Готовите чушки се поставят в голяма тенджера и се захлупват с капак да се задушат. Обелват се и се поръсват щедро със сол, защото солта ще ги съхрани за дълго време.
Пълним в сухи компотени или други буркани и затваряме с капачки. Нареждат се в широк съд, на дъното на който има подложка, да не се допират до дъното.
Заливаме с топла вода, нивото и да е над капачките - така се ускорява процесът на варене. Варим за 10 минути от завирането на водата.
Съхраняват се на тъмно и хладно място. Вкусни са както за салата, така и за готвене, пълнене и други ястия.
Печените чушки в буркани за зимата са готови.
Водещи
-
Извънредно! Потопът в "Елените" е отнел още един живот
Жертвите на адското наводненеие вече са четири
04.10 | 19:57
-
Разчистването във в.с. „Елените“ е в пълен ход
Стотици пожарникари, полицаи, спасителни отряди, доброволци и екипи на общината работят по...
04.10 | 18:00
-
US политик: Извънземните имат 5-6 подводни НЛО бази в дълбините край Бахамите
Тим Бърчет смята, че може да са там отдавна
04.10 | 17:40
-
Подобрява се обстановката в Монтанско, „Петрохан” е отворен за движение
Няма населени места без ток, а пътищата се почистват от паднали дървета и клони
04.10 | 17:20
Най-четени
-
Оглеждат състоянието на сградите в Елените и дали те са безопасни за обитаване
Областният кризисен щаб призовава гражданите да се въздържат от пътуване към засегнатия район
04.10 | 12:00
-
Тежка катастрофа на пътя между Лясковец и Елена, има жертва
Загинал е мъж на 24 години от село Драганово
04.10 | 11:00