Триград погребва днес 16-годишния Кристиян 23.07 | 10:04

Основната версия за смъртта на ученика, блъснал туристи, е самоубийство

От iNews.bg

16-годишният Кристиян, който вчера беше открит мъртъв в скалите над пещерата Дяволското гърло - 16 дни, след като започна търсенето му в гората, ще бъде погребан днес в Триград. 

Тялото на момчето бе намерено вчера от баща му и чичо му, след като ден по-рано държавата прекрати търсенето на момчето.

Кристиян бе издирван от 9 юли, когато блъсна през нощта петима туристи на пътя към селото и избяга в гората. Той взел колата на своя баща без разрешение и в тъмнината щи се не видял пешеходците, движещи се на пътя към Триград.

След случилото се тийнейджърът излиза от колата и панически побягва в гората. Тялото му, открито вчера в подножието на скали над пещерата Дяволското гърло, е било в процес на разлагане. Това показва, че най-вероятно момчето е загинало почти веднага след изчезването си. Основната версия е, че Кристиян се е самоубил, скачайки от скалата.

По чудо и петимата пострадали туристи са без опасност за живота. Двама от тях ще претърпят обаче операции. 

"Шокът е много голям. Родителите са смазани”, каза кметът Цветан Славков по бТВ .

Всички пострадали при удара от колата на Кристиян са в шок и изпитват съчувствие към семейството и близките на момчето. Според част от местните хора Кристиян сам е сложил край на живота си, други вярват, че става дума за нещастен инцидент. 

"Детето е изпитвало и страх, и срам, и вина. Най-вероятно в началото е допускало, че е отнело живота на някого, а това е труднопоносимо чувство, особено когато е съчетано с невъзможност рационално да се защитиш”, коментира психологът Росен Йорданов.

"Силно се съмнявам обаче, че той е е посегнал на живота си", допълни специалистът. Според него проблемът е бил свързан със страха, с липсата на ясна мисъл, довела до нещастен инцидент. 

Водещи

Най-четени