Трима искат да строят магистрала от Кресна до Сандански 04.05 | 15:31

До 280 млн. лв. трябва да излезе отсечката от АМ "Струма", става ясно от офертите на кандидатите

От Кристиан Костурков

Три оферти бяха отворени днес Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти" във връзка с втория етап от конкурса за избор на строител на магистрала "Струма" в участъка от Кресна до Сандански. Сред тях трябва да бъде избран и изпълнителят на т.нар. "Лот 3.3" на аутобана от София до ГКПП "Кулата". Това са консорциумите ДЗЗД "ПСТ Струма 3", "Струма – ЛОТ 3.3" и Обединение "АМ Струма", съобщиха от Министерството на регионалното развитие (МРР).

Между 213 и 280.8 млн. лв. се очаква да излезе строителството на магистралната отсечка, става ясно от офертите. Най-ниска договорна цена за строителството предлага консорциумът "Струма – ЛОТ 3.3" - 213 144 512 лв. без ДДС. Според документите максималната цена на отсечката може да стигне 234 123 012 лв. Най-висока пък е офертата на Обединение "АМ Струма", които предлагат да изпълнят предложените дейности срещу 259 807 040 лв. без ДДС. С максималното непредвидено оскъпяване пък цената може да стигне не по-високо от 280 785 540 лв. без налога.

От МРР уточняват, че според условията на конкурса, максималната договорна цена е определеният горен праг по Закона за обществените поръчки, над който е невъзможно увеличение на цената по договора и включва провизорни суми и непредвидени разходи. В случай, че изграждането на отсечката струва повече от предложената от избрания изпълнител максимална цена, разликата ще бъде за негова сметка.

Водещи

Най-четени