Трима от тежко пострадалите край Микре вече са стабилни 01.12 | 16:47

След множество операции хората вече са извън реанимация и са контактни

От iNews.bg

Подобрява се състоянието на трима от пострадалите при тежката катастрофа на пътя София-Варна край село Микре от 17 ноември. Става въпрос за последните две жени и един мъж, които пострадаха при ПТП-то и бяха част настанените в травматологията на "Пирогов". Хората бяха докарани с множество тежки травми. Състоянието им вече е стабилизирано, съобщиха от столичната болница.

И тримата пациенти имат тежки тазови фрактури и фрактури на крайниците. След продължителни операции, които извърши проф. Диян Енчев, пострадалите бяха настанени в Централна реанимация. В момента и тримата са изведени от там и вече са в травматологията на "Пирогов". Пациентите са контактни.

От болницата орипомнят, че няколко от пострадалите при катастрофата бяха докарани през нощта в "Пирогов". Няколко дни след това едната пострадала беше изписана от болницата. Междувременно двама от пострадалите - мъж и жена, които първоначално бяха настанени в болница "Лозенец", бяха прехвърлени също в "Пирогов" с много тежки политравматични увреди. Така в момента в болницата лекуват трима от пострадалит при тежкото ПТП, при което загинаха 9 души.

Водещи

Най-четени