Трима пострадали при поредно ПТП в Кресненското дефиле 08.10 | 13:19

Две коли са самокатастрофирали и на „Тракия“, инцидентте са се разминали само с материални щети

От iNews.bg

Катастрофа между два леки автомобила стана в района на Кресненското дефиле. Трима души са пострадали - мъж и две жени, съобщи БНТ. Оказана им е медицинска помощ, няма опасност за живота на пострадалите.

На завой единият от автомобилите е навлязъл в лентата за насрещно движение и това е причината за сблъсъка между двете коли. Движението в дефилето не е спряно, пътят е мокър, тъй като цяла нощ в региона валя дъжд.

Също така два автомобила са самокатастрофирали на автомагистрала "Тракия", в платното посока София. И при двата инцидента няма пострадали хора, нанесени са единствено материални щети.

Първата катастрофа е възникнала минути след 9:00 ч. при 49 км, в участъка между тунела "Траянови врата" и разклона за Костенец, където лека кола се е ударила в разделителната мантинела. Идентичен удар е претърпял автомобил около час по-късно при 64 км, на територията на област Пазарджик. След предприети бързи действия двете превозни средства са изтеглени от пътното платно и не пречат на движението.

От полицията апелират: "Шофирайте разумно и със съобразена с пътната обстановка скорост! Спазвайте дистанция, която ще ви позволи да реагирате адекватно при евентуална рискова ситуация".

Водещи

Най-четени