Три незаконни автоморги разкриха в Пловдив 06.08 | 15:15

За подобен тип дейности е необходимо лицата да имат издадено от директора на РИОСВ разрешение по ЗУО

От iNews.bg

Три незаконни автоморги откриха експерти от РИОСВ – Пловдив и служители на Областна дирекция на МВР – Пловдив при съвместна акция за проверки на гробища за коли в областта. През последните две седмици на юли бяха проверени 26 обекта, като за три от тях е установено, че са незаконни.

Нерегламентираните оператори са две юридически лица в  Асеновград и село Скутаре и едно физическо лице в село Рогош. В Асеновград са складирани 150 стари коли, а в Скутаре - 95.

За установената незаконна дейност на нарушителите са издадени предписания. От страна на РИОСВ предстои да бъдат предприети съответните административно-наказателни мерки. Предвидената от закона санкция при подобни нарушения за физическо лице е от 1 400 до 4 000 лв., а за юридическо – от 7 000 до 20 000 лв.

Съвместните проверки са с цел установяване спазването на разпоредбите на Закона за управление на отпадъците и установяване на лица, извършващи дейности по съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба МПС-та без необходимите разрешителни. За подобен тип дейности е необходимо лицата да имат издадено от директора на РИОСВ разрешение по ЗУО.

От началото на годината досега са извършени 50 съвместни проверки на автоморги и пунктове за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали, като са установени седем нарушители.

Водещи

Най-четени