Три седмици без градски транспорт в центъра на Пловдив 18.12 | 16:46

Местните и гостите на града ще трябва да ходят пеша поне километър

От iNews.bg

Десет дни преди затварянето на централния булевард в Пловдив заради откриващото събитие на Европейска столица на културата на 12 януари, от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" обявиха временната схема за движение. Тя ще влезе в сила от 27 декември до 17 януари, предаде БГНЕС.

Грандиозният спектакъл ще се състои на огромна сцена и кула, разположени на булеварда. Затова в отсечката от кръстовището с ул. "Цанко Дюстабанов" до ул. "Граф Игнатиев" до Тунела участъкът ще е напълно затворен. Идващите от север по булевард "Цар Борис Трети Обединител" ще имат достъп до Стария Пловдив, но не и през тунела. От другата страна на затворения участък преминаването ще става до Патологична бременност. Кръстовището ул. "Капитан Райчо" – ул. "Леонардо да Винчи" в посока бул. "Цар Борис III Обединител” ще се затвори с бариери, като ул. "Леонардо да Винчи" в посока север към ул. "Света Петка" временно ще бъде двупосочна – със забрана за спиране и паркиране. В посока юг няма промяна в организацията на движението.

Променят се маршрутите на 11 автобуса. На практика ограничението засяга доста голям участък от широкия център на града и пловдивчани отсега се чудят как ще пътуват. При всички положения до центъра ще се стига пеша от поне километър.

За откриващото събитие се очаква голям брой зрители - цифрите, цитирани от общината, са между 50 и 80 000. Все още не е ясно откъде ще минават тези хора, тъй като вече са обявени строги мерки за сигурност, а подстъпите откъм пл. Централен и сега са силно ограничени заради ремонтните работи там.

Водещи

Най-четени