Три успешни акции в страната - спасени са 11 туристи на Бузлуджа 26.10 | 13:46

Огнеборци са оказали помощ и на семейство с болно дете във Великотърновско

От Теодора Кокаланова

11 туристи са били спасени на Бузлуджа. Това потвърди кметът на Казанлък Галина Стоянова. Планинарите са били отседнали в бунгалата, които се намират между Бузлуджа и Шипка. "Мястото е абсолютно недостъпно сега, за това се наложи да изпратим високо проходима машина", обясни Галина Стоянова. За щастие сред туристите няма пострадали. 

Закъсали автомобили има и в района на хижа Здравец, съобщи дежурният в Областното пътно управление – Пловдив. Информацията за това е получена в 12:15 часа. Непочистен сняг затруднява движението на автомобилите, които не могат да продължат.

В Пловдивска област сняг има във високите части, в района над Асеновград, община Родопи и над Карлово и Сопот, в района на Троянския проход. По тази причина Проходът Троян-Кърнаре остава затворен. Наводнен е и пътят Леново-Поройна.

Също поради наводнение, по пътя между Садово и Поповица, при км 247 има ограничение на скоростта до 60 км/ч, пътят не е затворен, но има наводнен участък. Все още се работи по отводняването и на пътя Гълъбово – Бяла черква, каза още дежурният в полицейското управление. В останалата част от областта пътните настилки са мокри и хлъзгави, вали дъжд. "По автомагистрала "Тракия" няма проблемни настилки", допълни дежурният.

Служители от РС "ПБЗН" - Велико Търново са транспортирали със специална високопроходима техника семейство с две малки деца, които отишли за почивните дни на семейната вила в с. Въглевци, съобщиха от пресцентъра на МВР-Велико Търново. По-малкото дете - на 9 месеца вдигнало висока температура и се наложило да потърсят медицинска помощ.

Семейството не успяло да излезе от селото с личния си автомобил и се наложило да потърсят съдействие от спасителните екипи. Фамилията е била транспортирана до Спешна помощ - Велико Търново. Влекач е издърпал и два леки автомобила с петима възрастни и три малки деца, в района Капиновски манастир, които дошли за почивните дни от Варна. 

Водещи

Най-четени