Тропот на войнишки ботуши за лека нощ на софиянци 04.05 | 19:02

Тази вечер военните ще проведат генералната си репетиция за парада на 6 май

От iNews.bg

Тропот на войнишки ботуши и шум от бойна техника ще изпратят по леглата тази вечер софиянците, които живеят в централните части на столицата. Причината е, че довечера Българската армия ще проведе генералната си репетиция за парада, който ще се проведе на 6 май. В тренировката ще участват роти от различните родове войски, гвардейци, духов оркестър, както и бойната техника, която ще участва в парада на Гергьовден.

От Министерството на отбраната съобщиха, че репетицията за Водосвета на бойните знамена и Знамената-светини, която ще се проведе пред паметника на Незнайния воин, ще започне в 22:30 ч. Тренировката за самия военен парад на площад "Княз Александър I" пък ще стартира в 23:00 ч. В двете репетиции ще участват военнослужещи от Националната гвардейска част, Гвардейски представителен духов оркестър и представителните блокове на въоръжените сили.

Бойната техника, участваща в парада, ще тръгне от летище "Доброславци” в 19:00 ч. и до 22:00 ч. ще се дислоцира пред Централния военен клуб. Тя ще се движи по маршрут летище "Доброславци" – бул. "Ботевградско шосе", бул. "Дондуков" - бул. "Васил Левски” – бул. "Цар Освободител” – площад "Народно събрание” - Централен военен клуб.

Софиянци и гостите на града ще бъдат пощадени единствено от бойната авиация, която няма да им вдига шум тази вечер. Генералната репетиция на самолетите и хеликоптерите за парада на Гергьовден ще се проведе утре.

Водещи

Най-четени