Търговци на горива - готови за протест 21.01 | 12:30

Големите вериги бензиностанции твърдят, че законът ще се „бори” със сивата икономика, но малките предричат фалити

От iNews.bg

Търговци на горива обявиха готовност за протестни действия. Причината - разногласията около промените в Закона за горивата, който трябваше да влезе в сила в края на януари. Тогава депутатите взеха решение да го отложат с половин година.

Големите вериги бензиностанции твърдят, че законът ще се "бори” със сивата икономика, но малките предричат фалити. Затова държавата реши да отложи гласуването на закона с шест месеца, за да се намери начин да се удовлетворят желанията и на двете страни. Търговците на горива обаче, част от т.нар. по-малки вериги бензиностанции, отново не са доволни. Според тях през следващите шест месеца трябва сериозно да се работи. Те настояват и да участват при промяната на текстовете. Те обаче са категорични, че не искат оставка на правителството, не искат и политическо говорене, но са склонни да започнат масови протести.

"Този закон беше гласуван вяло и без никакъв интерес. Нямаше никакъв дебат. Не бяха приети и нашите предложения между първо и второ четене за корекция на този закон. Този закон касае над 400 фирми. Ние сме за регистрация, но не за лицензионен режим”, каза Симо Симов от Национално сдружение на търговците и превозвачите на горива..

"Обличаме отново жълтите жилетки и сме готови да стигнем и до по-крайни неща като затваряне на граници и блокиране на пътища” ,каза Георги Паничарски.

Водещи

Най-четени