Търговци на горива излязоха на протест 11.04 | 11:19

Те се обявиха срещу законопроекта за административно регулиране на икономическите дейности

От iNews.bg

Те се обявиха срещу законопроекта за административно регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. Според организаторите готвените промени ще доведат до рязко повишаване на цената на горивата по веригата до крайния потребител. 

На митинга присъстват представители на бранша от Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Велинград и Хасково, както и техника - цистерни.

Инициатор на законопроекта е депутатът от "Обединени патриоти" Емил Димитров –Ревизоро. Документът беше внесен в Народното събрание на 7-и март. Срещу текстовете му веднага реагираха от Националната асоциация на зърнопроизводителите, която заядно с още 28 организации в земеделието подписаха декларация, в която поискаха фермерите да бъдат изключени от законопроекта.

По-късно от Асоциацията на зърнопроизводителите обявиха, че ще проведат национален протест на 3-и април. До протестно зареждане на селскостопански машини в обществени бензиностанции не се стигна, тъй като браншът постигна договореност с премиера и с депутати земеделските производители да останат извън обхвата на законопроекта. Причината: върху горивата за аграрната дейност се осъществява достатъчно контрол по наредба Н-18. 

Водещи

Най-четени