Търсят кой да разшири околовръстното в София от „Младост“ до „Тракия“ 01.06 | 13:22

АПИ обяви конкурс, очаква се цената да е малко над 2 млн. лева без ДДС

От iNews.bg

АПИ стартира търга за строителен надзор при изграждането на участъка от Софийския околовръстен път - от връзката с магистрала "Тракия" до ж.к. "Младост" Агенция "Пътна инфраструктура" стартира обществената поръчка за избор на строителен надзор при изграждането на над 6 км от Софийския околовръстен път - от п. в. "Цариградско шосе" до п. в. "Младост". Кандидатите могат да подават офертите си до 17:30 ч. на 12 юли 2018 г. Индикативната стойност на поръчката за надзор е 2 091 000 лв. без ДДС.

През март т. г. АПИ обяви и обществената поръчка за проектиране и строителство на Софийския околовръстен път II-18 в участъка от км 35+260 до км 41+340. Общата й дължина е 6,08 км. Проектът ще се изпълнява изцяло със средства от републиканския бюджет. Индикативната й стойност е 123 млн. лв. без ДДС. Офертите за изпълнение на строително-монтажните работи се подават до 17,30 ч. на 28 юни 2018 г.

Началото на проектния участък е при км 35+260, което е малко след края на пътния възел при пресичането на бул. "Цариградско шосе" и Софийския околовръстен път. Краят е при км 41+340, където отсечката ще се свързва с реконструирания през 2012 г. участък от СОП. Отсечката ще бъде с две платна с по 3 ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. Пресичането на Софийския околовръстен път с по-големите пътни артерии в района ще се осъществява чрез 4 пътни възела - п. в. "Стар Лозенски път", п. в. Патриарх Герман", п. в. "Самоковско шосе", п. в. "Младост". Ще бъдат изградени 3 пешеходни надлеза и мостове над р. Искър и р. Кална. Предвидена е реконструкция на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни съоръжения, телекомуникации и др. Срокът за изпълнение на СМР е 910 календарни дни, от които 180 дни за проектиране и 730 дни за строителство.

С реализацията на проекта ще се улесни движението на транзитния трафик и връзката между автомагистралите "Струма” и "Тракия”.

Водещи

Най-четени