Убиецът на сестрите Белнейски ще лежи зад решетките и за грабеж 30.06 | 13:55

Колев влезе в съдебната зала с вериги на краката

От Теодора Кокаланова

Пазарджишкият окръжен съд обедини доживотната присъда на Лазар Колев за убийството на сестрите Белнейски с негова предишна присъда за грабеж от 2006 година, по която е осъден на четири години и половина затвор.   

Колев влезе в съдебната зала с вериги на краката, като преди това отказа коментар за медиите. Пред съдия Ивета Парпулова той заяви, че не иска присъдите му да се кумулират, тъй като по делото за сестрите Белнейски е осъден "несправедливо".

Доживотната му присъда при специален режим бе потвърдена от Върховния касационен съд през май тази година. Предложението за кумулация е на окръжния прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева. С това решение се цели изпълнението на общата присъда да се счита от 2006 година, което дава възможност за отпадане на специалния режим при изтърпяването на доживотната присъда на Лазар Колев.

Адвокатът на Колев Божидар Терзийски определи съдебното решение като "безсмислено". "Идеята е режимът му да спадне. Кога Лазар ще премине от специален към по-лек режим, ще зависи от администрацията и от Закона за изпълнение на наказанията", отбеляза защитникът. Все още не е е ясно дали Лазар Колев ще обжалва днешното съдебно решение, информира в. "Преса".

 

Водещи

Най-четени