Убийците от случая "Негован" използвали два ножа и ножица, за да разфасоват труповете на жертвите си 31.08 | 14:45

За да се търсят уликите, ще бъде пуснат водолаз да обследва дъното, уточниха от МВР

От iNews.bg

Изплуваха още подробности от бруталното убийство на Йордан и Марияна Атанасови.
 
Припомняме, че треньорът по борба и съпругата му бяха застреляни, разчленени, набутани в бидони и захвърлени край езерото в Негован преди седмици. Мотивът за убийството са пари, до които бандитите така и не са се домогнали. За зверството са задържани Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, които били работници в дома на възрастните хора. Двамата се докопали едва до бижута, семейни ценности и пари за около 4-5 бона след убийството. 
 
Майсторите изверги са разфасовали семейството с два ножа, казаха криминалисти пред в-к "Телеграф". Тъй като единият се изтъпил, след като Марияна била нарязана Георги взел друг нож - по-тъп, и заради това съдебните медици първоначално обясниха, че явно някой е бързал. По време на самопризнанията си двамата убийци разказали, че са използвали и ножица, за да режат кожата на жертвите си, но видели, че не става. 
 
Двата ножа и ножицата са хвърлили в язовира. За да се търсят уликите, ще бъде пуснат водолаз да обследва дъното, уточниха от МВР.
 
Шефът на Криминална Полиция в СДВР Ангел Бадънков потвърди, че части от златните накити на убитите са били давани в заложни къщи. Колие и гривна на Марияна обаче били засечени не къде да е, а на врата на жената на Георги Нанчев.
 
"Вижда се, че не са нови, може би е предполагала, че са крадени, но ги е носила", заяви Бадънков. Той допълни, че е погнусен и потресен от варварското престъпление. 
 
Очаква се днес съдът да гледа мярката за неотклонение на двамата мъже. От държавното обвинение се забавиха заради анализ на доказателствата и резултати от експертизи.
 
В четвъртък прокуратурата повдигна обвинения за предумишлено убийство с користна цел на строителните работници Пламен Шляпашки и Георги Начев. Смята се, че мотивът за престъплението е финансов. Държавното обвинение ще поиска задържане под стража и за двамата.

Водещи

Най-четени