Уволняват дисциплинарно служител на ДФ "Земеделие" заради връзка с къща за гости? 18.06 | 18:18

Имотът е в село Априлци, а отпуснатите пари са в размер на 300 000 лева

От iNews

Къща за гости, финансирана с пари от Европа, е свързана със служител на Държавен фонд "Земеделие".

Имотът е в село Априлци. Отпуснатите пари са в размер на 300 000 лева. През 2014 година къщата е пусната в експлоатация, а собственикът ѝ се оказа баща на експерт във фонда. При поредния ден на проверки в къщи за гости експертите проверяват около 30 имота, получили европари. Резултати се очакват най-рано след 30 юни, когато приключва инспекцията на общо 288 къщи за гости.

"Сигналът, който е получен в Държавен фонд "Земеделие" е свързан с бенефициента, който се явява свързано лице със служител във фонда. В момента е назначена дисциплинарна комисия, която разследва сигнала, дали този експерт точно се е занимавал с този тип проекти или точно с тази къща. Ако се установи това нещо, служителят ще бъде уволнен дисциплинарно”, коментира пред камерата на Нова телевизия Калоян Костадинов, заместник-изпълнителен директор на ДФ "Земеделие”.

"Дъщеря ми работи от 2005 година в ДФ "Земеделие”. С конкурс е назначена при г-н Тадаръков. Редови изпълнител е там. Не знам да е ръководен кадър. До колкото знам нито е имала допир с проекта, нито с някакви колеги да оказва давление и т.н”, обясни Георги Кръстев, собственик на обекта.

Снимката е илюстративна

Водещи

Най-четени