Улиците в София се обработват със смеси против заледяване 03.12 | 14:00

В момента се работи на моста на ул. „Марко Семов“ в район „Студентски“, разпръскват се соли против заледяване на пътни участъци

От iNews.bg

Екипите, ангажирани със снегопочистването в София, започнаха обработка със смеси против заледяване на високи и стръмни места в града.

В момента се работи на моста на ул. "Марко Семов" в район "Студентски", разпръскват се соли против заледяване на пътни участъци в районите "Витоша" и "Овча Купел". В район "Банкя" се обработват общинските пътища към кварталите "Михайлово" и "Градоман", както и към селата Вердикал и Клисура. Започна обработка на пътните платна и на бул. "Брюксел" . Опесъчават се и пътищата в Природен парк Витоша - "Драгалевци" – "Алеко" и "Бояна" - "Златни мостове", съобщиха от Столична община.

По нареждане на Столичния инспекторат екипите, ангажирани със снегопочистването на града, са в готовност да започнат работа. На 67 стоянки в София са разположени 166 снегорина, които при необходимост ще започнат работа по опесъчаване и отстраняване на снежната покривка от пътните платна.

Водещи

Най-четени