Управляващата партия осветли кандидат-кметовете си за областните градове 12.09 | 13:23

На заседанието си Изпълнителната комисия реши финансирането на предизборната кампания да става само със средства от партийната субсидия

От iNews.bg

Изпълнителната комисия на ГЕРБ стартира процедурата по утвърждаване на кандидатите за кметове на общини и кметства и листите за общински съветници, съобщиха от пресцентъра на партията.

На заседанието си Изпълнителната комисия реши финансирането на предизборната кампания да става само със средства от партийната субсидия. По време на кампанията няма да се приемат дарения, доброволни вноски от членове на партията, както и участие с лични средства на кандидатите за местна власт.

В редица областни градове ГЕРБ залагат на досегашните градоначалници, някои от които са на поста кмет за пореден мандат.

В Благоевград ГЕРБ отново застава зад Атанас Камбитов, а в Бургас кандидатът е настоящият кмет Димитър Николов, който е и зам.-председател на партията. Във Варна за кмет отново ще е издигнат Иван Портних, а за Велико Търново – Даниел Панов.

Във Видин партията застава зад Огнян Ценков, във Враца за настоящия кмет Калин Каменов. В Габрово Таня Христова ще участва в изборите за нов мандат.

В Добрич ГЕРБ застава зад Надежда Петкова, в Кърджали зад Никола Чанев, а в Кюстендил зад настоящия Петър Паунов.

В Ловеч кандидат-кметът е Корнелия Маринова, в Монтана – Златко Живков, в Пазарджик – Иван Панайотов, в Перник – Вяра Церовска, а в Плевен – Мирослав Петров.

За Пловдив кандидатурата е на Здравко Димитров. Името му беше обявено преди няколко седмици.

В Разград ГЕРБ залага на Валентин Василев, в Русе на Диана Иванова, в Силистра на Юлиян Найденов и в Сливен на Стефан Радев. За Смолян кандидат-кметът ще е Николай Мелемов.

В София за четвърти път кандидат-кмет на ГЕРБ е настоящият градоначалник Йорданка Фандъкова.

В Стара Загора партията продължава да стой зад кмета Живко Тодоров (вдясно на снимката). В Търговище кандидат е Дарин Димитров, в Хасково – Станислав Дечев, в Шумен – Любомир Христов и в Ямбол – Димитър Иванов

Водещи

Най-четени