Условна присъда за опит за продажба на бебе 19.05 | 17:09

Двама подсъдими приютили бременна жена и ѝ обещали 6500 лв. ако даде отрочето си

От iNews.bg

С 2 години и 11 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок са наказани Силвия Динкова и Рачо Динков. Товасъобщиха от пресцентъра на съда. Наказанието е наложено с одобреното от Районен съд Бургас споразумение за решаване на наказателното дело срещу тях.

Двамата подсъдими са се признали за виновни за това, че в периода от 24 април до 21 юни през 2010 година са приели бременна жена в дом в град Ламия в Гърция с цел продажба на бебето. Разследването е установило, че свидетел по делото склонил бременна жена да продаде бебето си в Гърция, за което й обещал 6 500 лева.

Той я транспортирал с автомобил през месец април 2010 г. през ГКПП "Капитан Петко войвода" и я оставил в дома на обвиняемите в гръцкия град Ламия. Бременната останала при тях до раждането на детето, а подсъдимите полагали грижи за нея. След раждането жената отново се върнала при тях. Силвия и Рачо Динкови й обяснили, че ще трябва да остане известно време, докато успеят да намерят купувач за бебето й.

След около два месеца те я завели при други хора в гр. Солун. Дни по-късно бебето било предадено на непознати хора, а подсъдимите се срещнали отново с майка му. Силвия Динкова й дала 1000 EUR.

 Одобреното от Районен съд Бургас споразумение за решаване на наказателното дело срещу Силвия и Рачо Динкови не подлежи на обжалване и протест.


 

Водещи

Най-четени