Утре става ясно защо и как е починал пациентът, неприет в Четвърта градска 02.11 | 14:00

До края на седмицата шефовете на общинските болници в София ще представят алгоритъм за прием на хора с COVID-19

От iNews.bg

Утре ще е готов докладът от вътрешната проверка в Четвърта градска болница, в който по минути ще бъде описан случаят с пациент с Covid-19, чийто прием е отказан. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР.

По думите ѝ до края на седмицата директорите на общинските болници в София трябва да представят алгоритмите за прием на пациенти с коронавирус:

"В тази ситуация всеки лекар, всяка медицинска сестра, всеки санитар са изключително важни за системата. Нуждаем се от всеки един от тях, а те се нуждаят от много ясни правила, от много ясни протоколи, за да може да бъдат полезни и да не се допуска подобно нещо - да не се допуска да чака пациент, който е решено да бъде приет в болниците".

Всички общински болници в София имат осигурени легла за лечение на пациенти с Covid-19 , посочи още кметът Фандъкова.

Оставката на директора на Столичната Четвърта градска болница доц. Аркади Иванов беше поискана от здравния министър проф. Костадин Ангелов заради забавен прием на пациент с Covid-19 - случай, за който беше излъчен репортаж по БНТ. Същевременно доц. Иванов се извини за случая, а стотици граждани заявиха в петиция подкрепа за него. Те смятат, че репортажът е манипулативен с цел провокацията към д-р Иванов  и го определят като "абсолютна лъжа".

Във Фейсбук е създадена група в подкрепа на доц. Иванов и на екипа на Четвърта градска болница. 

Водещи

Най-четени