Ученици от с. Енина си спечелиха детска площадка за училището 08.10 | 14:33

Тя им е наградата, спечелена в конкурса на EVN за енергийни уроци

От iNews.bg

Ученици от село Енина (общ. Казанлък), спечелиха детска площадка за своето училище ОУ "Христо Ботев" от конкурса на EVN за енергийни уроци. Днес, на 08.10.2018 г., в присъствието на ученици, техни родители и жители на с. Енина лентата на новата придобивка беше прерязана от Жанет Стойчева – член на управителния съвет на EVN България Електроснабдяване, Детелина Начева – директор на ОУ "Христо Ботев", Веселин Андреев – кмет на с. Енина, Румяна Сандалова – старши експерт "Образование" в Община Казанлък и Александър Попов – експерт от Министерството на образованието и науката.

Спортната площадка е наградата, която учениците от 4 клас спечелиха в конкурса на EVN България за учебната 2017/18 година за изработване на макет на тема "Екоград". Макетът представи идеите на учениците за екологичен град, в който потреблението на енергия и вода е енергийно ефективно, разумно и екологично.

Конкурсът е част от дългосрочната инициатива на EVN "Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология." С насоченост ученици от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас. ОУ "Христо Ботев" , с. Енина участва в програмата на EVN от учебната 2015/16 година, като до този момент над 120 деца от с. Енина и околностите са преминали обучения за разумно използване на енергията. За цяла Югоизточна България програмата на EVN за настоящата 2018/19 учебна година включва обучения за 12 000 ученици от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас в общо 57 училища.

Компанията стартира обученията по енергийна ефективност в училищата през 2009 г., като до края на учебната 2018/19 г. общо над 32 100 ученици ще са преминали обучения за разумно използване на природните ресурси. Уроците се провеждат от преподавателите в 4 учебни часа през годината в Часа на класа. Инициативата има за цел изграждане на самосъзнание сред подрастващите за разумно и безопасно използване на енергията и опазване на околната среда.

Повече информация за инициативата на EVN България "Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология" може да намерите на:

https://www.facebook.com/EvyEncho/ , както и на: https://www.evn.bg/Otgovornost/Ivi_Encho.aspx

Водещи

Най-четени