Фалшиви депутат и зам.-министър събирали пари уж благотворително 19.01 | 11:43

Тримата телефонни измамници са задържани от полицията в София

От iNews.bg

Трима мъже са задържани в столицата при специализирана полицейска операция на сектор "Измами" от Главната дирекция "Национална полиция", СДВР и ОДМВР-Пловдив след реализирана телефонна измама. Те се представяли на жертвите си като полицити и уж събирали пари за благотворителни каузи.

Задържаните са Б.М. /48 г./, Д.С. /35 г./ - криминално проявен с регистрации за кражби, измами, изнудване, хулиганство и осъждан, и П. П. /54 г./ и тримата от София. По случая е образувано досъдебно производство в ОДМВР-Пловдив.

Двама от мъжете са задържани в паричния салон на Централната поща в столицата, в момента на получаване на инкриминираната сума, а третият, който се е явявал техен шофьор – пред сградата.

Мъжете са действали по схемата "Събиране на дарения", като са се представяли от името на заместник-министър. При последвалите процесуални действия, у тях са намерени и иззети вещи и предмети, свързани с осъществяваната от лицата престъпна дейност. Установено е, че тримата са съпричастни и към друг подобен случай, в който са събирали пари от името на народен представител.

Водещи

Най-четени