Фандъкова: Ще искаме обезщетение за собствениците на пострадали коли от „разтопената“ улица 12.05 | 19:37

Всеки, който има повредени гуми, да си извади протокол от застрахователя, общината ще го предяви към фирмата

От iNews.bg

Всеки гражданин, който констатира повреда в гумите на автомобила си, може да извади протокол от застраховател, който ще предявим към фирмата изпълнител. Това съобщи чрез профила си във "Фейсбук" столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод разтопилия се битум на улица в софийския кв. "Подуене".

На фирма "ДЛВ" ще бъде наложена 100% санкция от абонаментната такса за района, както и неустойка за всички причинени вреди, които ще бъдат изчислени, отбелязва още столичният градоначалник.

В оста си Фандъкова уточни още, че обработката на пукнатини е извършена от фирмата "ДЛВ" ЕООД, която изпълнява текущия ремонт и поддръжка на уличната мрежа в район "Подуяне". След като битумът от пукнатините се е разтопил, той е разнесен от преминаващите автомобили по голяма част от пътната настилка. Затова в момента се почистват целите пътни платна от екипи на фирмата изпълнител и почистващите фирми.

Най-вероятната причина за разтапянето на битума е сгрешена технология на приготвянето му, което е довело до реакция при малко по-високите температури.

Водещи

Най-четени