Хасково събира помощи за пострадалите в Добрич 23.06 | 18:05

Дарителски акции се организират в Ловеч и в Троян

От iNews.bg

Областната администрация в Хасково отправи призив към институциите, фирмите, неправителствените организации и гражданите в региона да помогнат на пострадалата от природното бедствие община Добрич, съобщиха от администрацията.

В отговор на писмо, в което областният управител на Хасково Кадир Исов предложи подкрепа, от областната администрация в Добрич днес са поискали помощ - минерална вода и препарати за почистване.

От днес в областна администрация в Хасково е отворен приемателен пункт за минерална вода и дезинфектанти. Помощта ще се приема до 16.00 часа на 25 юни, след което ще бъде изпратена в Добрич с транспорт на областната администрация в Хасково.

Жителите на района могат да помогнат и със средства, които всекидневно ще бъдат превеждани в дарителската сметка, обявена на сайта на община Добрич.

Дарителски акции се организират и в Ловеч, и в Троян за пострадалите при наводненията във Варна и Добрич. По инициатива на Общинския съвет в Ловеч във фоайето на администрацията е поставена кутия за събиране на парични дарения, съобщават от пресцентъра на Общината.

Общинските съветници призоват колегите си от цялата страна да последват тяхната инициатива. Събраните средства в кутията ще бъдат предоставени на БЧК.

Кметът на община Троян Донка Михайлова е обявила кампания за събиране на храни и почистващи препарати и пособия за наводнените райони.

По информация от пострадалите общини има нужда от минерална вода, пакетирана трайна храна, готова за пряка консумация, консерви в нечупливи опаковки, сухари, бисквити, кроасани и други хранителни продукти. Нужни са също почистващи дезинфекциращи препарати, гумени ботуши, работни ръкавици, чували, четки и лопати, поцинковани и пластмасови кофи и колички за строителни материали.

Всичко това ще се събира във фоайето на Община Троян по всяко време на деня.

Водещи

Най-четени