Хванаха близо 40 хил. контрабандни цигарени гилзи 19.04 | 14:21

На ГКПП "Капитан Андреево" - само за последното денонощие

От Андриян Георгиев

Три опита за контрабанда на цигарени гилзи са предотвратени на ГКПП "Капитан Андреево" за 24 часа, твърдят българските митнически власти.

Първите два случая са с леки автомобили, които пристигат едновременно на пункта и не декларират нищо. При проверката обаче във външните кухини на бронята и външните подкалници на първия автомобил, Volkswagen Golf с хасковска регистрация, митничарите откриват 2 000 цигарени гилзи с филтър, собственост на 58-годишен мъж от Караманци.

Втората кола, Peugeot 306 с пловдивска регистрация, се оказва подплатена с 3 600 цигарени гилзи с филтър, укрити в задната броня и страничните кухини на багажното отделение. Гилзите са собственост на 39-годишен мъж от Пловдив, който смятал да ги подари на дядо си.

По-късно на митническия пункт пристига Renault Espace с хасковска регистрация, управлявано от 29-годишeн мъж от Харманли. При проверката са открити два допълнителни резервоара, натъпкани с цигарени гилзи с филтър. Гилзи са били скрити и в задните врати и в кухините на задните калници. В тайниците са открити близо 34 000 цигарени гилзи с филтър. 

Водещи

Най-четени