Хванаха голямо количество материал за дрога на „Калотина“ 07.07 | 16:36

Псевдоефедринът е бил в тайници на микробус, управляван от украинец и влизащ от Сърбия

От iNews.bg

Митнически служители откриха голямо количество таблетки с псевдоефедрин в товарен микробус. 

На 06.07.2020 г., на Митнически пункт Калотина, на трасе "Входящи товарни автомобили", от Сърбия в България пристига товарен микробус "Мерцедес", управляван от украинския гражданин – С.Ш. Превозното средство е  селектирано за рентгенов контрол и щателна митническа проверка, в хода на която митническите служители установяват, че на различни места в микробуса са укрити 23 пакета, съдържащи множество таблетки с активно вещество псевдоефедрин. В отделен чувал е  открито голямо количество блистери, съдържащи по 10 таблетки със същото вещество.

Въпросният компонент – псевдоефедрин, е прекурсор за производство на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Софийска окръжна прокуратура.

Водачът е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР и привлечен в качеството на обвиняем за извършеното от него престъпление. Предстои наблюдаващият прокурор да му предяви материалите по делото, както и да постанови задържането му за срок до 72 часа.

Софийска окръжна прокуратура е изготвила и искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо чужденеца, което предстои да бъде разгледано от съда.

Водещи

Най-четени