Хванаха далавери и в автошкола в София 11.09 | 12:18

НАП, полицията и ИААА са установили редица нередности в училището за шофьори

От iNews.bg

След като преди няколко седмици данъчните, полицията и автомобилна администрация хванаха далавери в няколко пловдивски автошколи, сега въпросните институции се натъкнаха на нарушения и в софийска. В хода на предприетите съвместни действия, в една от столичните автошколи са установени редица нередности, сред които - липса на първични счетоводни документи,  както и липса на касова наличност.

Изяснено е, че курсистите се записвали за обучение в чрез интернет-платформа на търговско дружество. Плащанията се извършвали на място в офиса на дружеството, срещу които те получавали касов бон или квитанции на името на автошколата. След това събраната сума се носела на ръка лично от  управителя на дружество с ограничена отговорност на съответната автошкола. 

Експертите от НАП са съставили протокол за констатираното нарушение, предприети са допълнителни проверки на автошколата от компетентните институции. Същевременно служители на ИААА са връчили на управителя на търговското дружество принудителна административна мярка, свързана с предишна проверка, извършена в средата на месец юли.

Водещи

Най-четени