Хванаха криминално проявен да вози 21 нелегални мигранти 29.09 | 11:25

Първоначално мъжът се опитал да избяга от полицията на магистрала „Тракия“

От iNews.bg

Около 1:00 часа тази нощ, в района на 42 км на автомагистрала "Тракия", автопатрул на ОДМВР-София подал звуков и светлинен сигнал за спиране с цел проверка на лек автомобил "Опел Синтра". Водачът не се подчинил на дадените му разпореждания и демонстративно продължил движението си в посока столицата, увеличавайки скоростта. След кратко преследване нарушителят бил спрян успешно от полицейските служители.

Когато се пристъпило към проверка на автомобила, станала ясна и причината за проявеното неподчинение от страна на водача. В колата униформените открили 17 мъже, три жени и дете, всичките без документи за самоличност, самоопределящи се като сирийци. На местопроизшествието е извършен оглед и по случая е образувано досъдебно производство.

Незаконно пребиваващите чужденци са отведени в РУ-Ихтиман, където работата с тях продължили служители от група "Миграция" при областната дирекция. Водачът - на 28 години от Хасково, криминално проявен и осъждан, е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Действията по разследването продължават.

Водещи

Най-четени