Хванаха нелегална бензиностанция-бус 29.10 | 15:06

Заловеният шофьор работел от един ден и без договор

От iNews.bg

Полицаи, митничари и служители на ИААА хванаха нелегална бензиностанция – бус, превозвал и наливал гориво на клиентите си на място. Действията, осъществени от служители на "Икономическа полиция" в ГДНП, стартирали след като засекли, че зад столичен магазин 55-годишен налива гориво с бензинов пистолет от един товарен автомобил в друг. При проверката станало ясно, че в багажника на товарната кола е монтиран резервоар с вместимост над 1000 литра и прибори за точене. Обектът бил запазен до пристигане на служители на Агенция "Митници" и на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация", пред които мъжът не е представил необходимите документи за търговия с горива и превоз на опасни товари.

В хода на разследването било установено, че товарният автомобил е на фирма, собственост на 31-годишен мъж, а 55-годишният  бил нает на работа от преди  ден, без трудов договор. От монтирания резервоар, зареден с дизелово гориво, са били захранени още няколко коли, като  клиентите плащали по-късно лично на собственика на фирмата.

На място служители на  Централното митническо управление са иззели течността от монтирания резервоар. Съставени са протокол за извършената проверка и акт за констатираните нарушения.

Служителите на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" на място са съставили два акта – за превозван опасен товар от пътно превозно средство, без да е обозначено и снабдено със съответните противопожарни средства, както и за това, че  водачът не е имал нужната правоспособност да извършва подобен превоз.

Водещи

Най-четени