Хванаха още двама ало измамника 17.01 | 10:40

След близо година разследване единият междувременно се оказал вече в затвора

От iNews.bg

Поредните телефонни измамници бяха хванати от полицията, след като тези случаи в последно време зачестиха. Установяването и задържането на тези обаче е отнело близо година.

Действията по разследването стартирали, след като на 20 февруари миналата година 77–годишна жена от Плевен подала сигнал в полицията за измама. Пред разследващите потърпевшата разказала, че същия ден на стационарния и на мобилния й телефон се обадил непознат, който се представил за полицейски служител. Сценарият в разговора продължил с провеждаща се полицейска операция по залавянето на телефонни измамници и убеждението тя да съдейства на разследващите.

Жената лековерно изтеглила от банковата си сметка 10 000 евро и оставила цялата сума под пейка в градинка в центъра на Плевен. По случая било образувано досъдебно производство. В хода на разследването, предприето от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР – Плевен и служители на Второ РУ – Плевен, под ръководството на прокурор от Районната прокуратура, установили мъжете, взели парите – 27-годишен ихтиманец, в момента изтърпяващ присъда "лишаване от свобода" в Софийски централен затвор и негов 22-годишен съгражданин. Двамата са привлечени в качеството им на обвиняеми за извършено от тях престъпление по чл. 209, ал. І, във връзка с чл. 20, ал. І от НК и са разпитани в присъствието на упълномощени от тях защитници. Работата по случая продължава.

Водещи

Най-четени