Хванаха трима ало измамници накуп 16.01 | 13:02

Задигнали 32 хил. от възрастна жена, хванали ги след сигнал на банкова служителка

От iNews.bg

Бургаски криминалисти задържаха трима мъже за дръзка телефонна измама, придружена със заплахи. В продължение на месец възрастна бургазлийка била изнудвана за пари, на извършителите тя предала общо 32 000 лева. В акцията по задържането на ало измамниците са участвали служители на ОДМВР – Бургас и Стара Загора. На един от арестуваните е наложена 72-часова мярка за задържане, повдигнато му е и обвинение.

Оперативните действия започнали на 12 януари, след като в бургаското Първо РУ постъпил сигнал от банков служител. Той съобщил, че в този момент възрастна жена иска да изтегли голяма сума пари от банковия клон. След проведени разговори със 71-годишната бургазлийка било установено, че жената е жертва на телефонна измама. Пред полицаите тя споделила, че първоначално е била заблудена по схемата "пострадал роднина". След това многократно била заплашвана по телефона и в периода 15 декември – 12 януари предала на непознат общо 32 000 лева.

Незабавно по случая били предприети оперативно-издирвателни действия, в резултат на които в близост до дома на жената служители на Първо РУ задържали, в момент на получаване на поредния плик с пари, криминално проявения В.П. /30 г./от Свищов. В хода на допълнителните действия, в които се включили и служители на бургаското Пето РУ, на отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас и на ОДМВР - Стара Загора, са установени и задържани още двама криминално проявени мъже - В.Ф. /49 г./ от Свищов и Д.П. /23 г./ от Бургас, придвижвали се с лек автомобил с великотърновска регистрация. Засечени са на територията на Старозагорска област, в Гурково. По първоначални данни, те са съпричастни към извършеното престъпление.

На В.П. вече е повдигнато обвинение, с постановление на прокурор му е наложена мярка за задържане до 72 часа. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на тримата продължава.

Водещи

Най-четени