Христо Иванов: Правителството ще е същото, само по-плесенясало 26.03 | 22:11

Лидерът на „Да, България“ обвини социолозите за ниския резултат

От iNews.bg

"Ще има правителство, но това ще е вчерашното правителство. Това, което получаваме в този парламент, е от вчера, но е още по-плесенясало”. Така лидерът на "Да, България” Христо Иванов коментира изборните резултати пред Нова телевизия. Неговата гражданска формация остава извън парламента, защото не достигна минимума от 4%, след като бившият правосъден министър на Реформаторския блок отказа обединение с дясната формация на Радан Кънев "Нова република", получила около 3,3% от гласовете. 

Иванов обаче не коментира грешката с разединението на традиционната градска десница, която според Петър Москов от Реформаторския блок, щеше да е трета политическа сила, ако се бе явила заедно на изборите.

Според лидера на "Да, България" победата на ГЕРБ с 32% срещу 28% за БСП не е доверие за Бойко Борисов, а недоверие за Корнелия Нинова. "Имаме загниващ модел, който произвежда все по-малко смисъл”, смята Иванов.

Ниската подкрепа за "Да, България” пък обясни така: "Посланието на социолозите беше през цялото време да не си хвърлят хората гласа са за нас. Най-динамичният нов субект сме и сме годни да привличаме нови лица, които не са се разпознавали досега в политически формации”.

"Ако партията попадне в парламента, ще бъдем опозиция на настоящия мафиотски модел. Той трябва да бъде разрушен. Това е голямата цел, която ни е поставена от нашите избиратели”, поясни Христо Иванов.  

Водещи

Най-четени