Христо Иванов не се скри и даде отговори за Маджо 10.08 | 13:01

Разбирам, че ако свидетел по “Осемте джудета" казва, че си е изключил телефона, защото някой е разговарял с Маджо, това преставлява интерес, но лично аз нямам никаква представа коя мутра с коя друга мутра е разговаряла, разясни логично съпредседателят на ДБ

От iNews.bg

Подпалилият протестите със смелата си проява в Росенец съпредседател на Демократична България Христо Иванов даде обяснения за сцената от протеста при Орлов мост, излъчена от неговата партия на живо снощи, когато бившият депутат Димитър Ламбовски се приближава до него, снимат се, говорят си дружески и го уведомява свойски, че някой се е обадил на Маджо.

Иванов му прави знак, че ги предават директно и затова да замълчи, а Ламбовски, който преди това си прави снимка с "бъдещия премиер", се усеща и казва, че по-късно ще разговарят.

По този повод карикатуристът Христо Комарницки отправи публично през социалната мрежа серия от въпроси директно към Иванов. Въпросите, на които отговаря Иванов, не са обаче на Комарницки, а на техен съмишленик - Кирил Радев, само споделени от карикатуриста. Самият Радев подкрепя протестите и очевидно е добър познайник на лидера на ДБ. Той попита още снощи:

"Следните въпроси към Христо Иванов:

Кой и защо си говори с Маджо?

Кой и защо докладва и предава информация от първа ръка за разговори с Маджо на Христо Иванов?

Защо Христо Иванов се притеснява от темата за разговори с Маджо и прекъсва своя събеседник за тази информация, но пък е много словоохотлив с други събеседници и теми?".

А Христо Иванов отговори отново през социалната мрежа. В отговора си той обяснява, че отскоро познава бившия сикаджия и ексдепутат от НДСВ Димитър Ламбовски, свидетел по "Осемте джуджета", и не можел да знае кой какво ще му каже, докато го излъчват на живо.

"Във връзка с въпроси, които ми е задал Christo Komarnitski, по повод последното ми живо включване от Орлов мост, да уточня: По време на протестите към мен постоянно се обръщат хора, които искат да се снимаме, да се запознаем, а често и да ми споделят всякакви информации и разкрития. По същия начин, след излъчването на третата серия на "Осемте джуджета", г-н Димитър Ламбовски се запозна с мен на един от протестите. Имали сме няколко разменени реплики във връзка с тази история".

"Днес той се приближи към мен по време на мое живо включване, за да се снима с мен и каза фразата "изключил съм си телефона, защото тоя се обадил на Маджо...". Прекъснах го, защото не смятам, че моите лайфове трябва да се превръщат в платформа за разпространение на подобни сюжети.

Разбирам, че ако свидетел по "Осемте джудета" казва, че си е изключил телефона, защото някой е разговарял с Маджо, това преставлява интерес, но лично аз нямам никаква представа коя мутра с коя друга мутра е разговаряла. Това е всичко, което аз мога да кажа по темата.

Водещи

Най-четени