Цветанов: Голям пропуск на колегите, допуснали самоубийството на Стойчо 16.01 | 10:01

Спекулация е, че той се самоубил с пистолет на полицай

От Кремена Бедерева

Ще бъде наказан представителят на Главна дирекция за борба с организираната престъпност в Перник заради отношението му към семейството на убитата Мирослава. Това каза по БНТ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Преумора и предоверяване са причината полицаите да допуснат самоубийството на единия от убийците на момичето - Стойчо", каза Цветанов. В момента се прави разследване на случая, защото според Цветанов е спекулация е, че той се самоубил с пистолет на полицай.

"Голям пропуск е направен от колегите, които са допуснали самоубийството на Стойчо. Полицаите и прокурорите заедно със Стойчо търсили мястото, където е заровена Мирослава, било е много студено и са решили да продължат на другата сутрин. След това са отишли да направят обиск в апартамента на самоубилия се малко по-късно Стойчо”, обясни вътрешният министър.

"Тук съвсем основателни са притесненията относно действията, които са предприети от другия заподозрян Марио, който, знаете, от 4 януари е в Психиатричната клиника на 4-ти километър, но тук искам само да припомня, че Марио е един от основните организатори за печатането на фалшиви пари - 5, 10 и 20-левови банкноти на територията на Перник, когато беше задържан преди месеци, и това може би е провокирало в него търсенето на начин да се оправи при едно бъдещо правораздаване, което би могло да се осъществи по неговите криминални действия", коментира още Цветанов.

"Това е усещането при жителите на Перник и по-специално, при близките на Мирослава и в тази връзка това са неща, които трябва да бъдат проверени и се надявам, че тази експертиза, която ще излезе от 4-ти километър, ще бъде действително обективна и няма да бъде подвластна, ако приемем, че има такива неща в освидетелстване на Марио", допълни вътрешният министър.

iNews припомня, че миналата седмица - на 12 януари, бе открит трупът на 18-годишната Мирослава Николова от Перник. Момичето изчезна на 7 ноември 2011 г. вечерта след тренировка по таекуондо в Перник. Тя е изпратила писмо до близките си, в което обяснява, че е похитена.

Двама души бяха задържани за нейното убийство, след което единият от тях - Стойчо, се самоуби по време на обиска на дома ми, пред очите на полицаите.

Новината за убийството на Мирослава бе последната от множество коментари, включително и на министър-председателя, като Бойко Борисов поиска семейството да се извини за лошото си отношение към МВР. Премиерът дори нареди на Цветанов да награди с три-четири пържолки кучето, намерило трупа на Мирослава.

Впоследствие, премиерът се извини за думите си.

Водещи

Най-четени