Цветанов: 2 места в евролистата за СДс, едното - на 6-о място 28.03 | 10:03

Ще работим за Шенген, против Европа на две скорости, заяви Цветанов

От iNews

ГЕРБ и СДС се споразумяха да участват с единна листа на европейските избори. Това каза на брифинг зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който прочете текста на споразумението между двете политически сили, което беше подписано от председателите на двете политически сили Бойко Борисов и Румен Христов, предаде репортер на Novini.bg

Целта е да изпратим максимален брой депутати, което е гаранция за запазване на духа и ценностите на Евриопа. Избраните евродепутати поемат ангажимент през целия амндат да бъдат част от ЕНП. В листата е предвидено място за двама представители на СДС, единият от тях - на шесто място. В предизборните материали ще присъстват символите на ГЕРБ. СДС и ЕНП. Ще работим за Шенген, против Европа на две скорости, заяви Цветанов.

СДС заявява, че ще даде всички сили за едно успешно явяване на тези избори, каза председателят на партията Румен Христов. Номинациите бяха труден процес, трудно решение. В крайна сметка се съобразихме с това кой ще допринесе най-много за общото явяване на евроизборите. Имахме 15 номинации, отказахме се трима души - аз, г-н Владимир Кисьов и моят заместник Теодор Петков. Номинираните са Александър Йорданов, бивш посланик в Пола и Македония и председател на 36-то Народното събрание – на шесто място в листата, както и главният секретар на СДС Илия Лазаров, който се очаква да бута листата напред, посочи Христов.

Одобрихме това, което СДС са избрали, за да се борим съвместно за добър еврорезултат. Александър Йорданов е знаков човек от СДС. Можем да гарантираме, че нашите структури ще работят еднкаво добре за всички кандидати и такива номерца, каквито си правеха наши сестрински партии с преференциите, няма да допускаме, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Водещи

Най-четени