Цветан Цветанов обяви, че прави партия и разкри кои трима са го мотивирали да си тръгне от ГЕРБ 27.06 | 11:00

"Нямам такива записи, всички които ме познават, знаят, че нямам компрометиращи записи срещу Борисов. Записите и всички снимки са отвратително нещо", каза Цветанов за скандалните снимки, които се твърди,ч е са от спалнята на премиера

От iNews.bg

Нямам никакви отношенията с Борисов. Днес няма енергия и доверие и ГЕРБ няма обратна връзка след срещите със симпатизанти или граждани на България. Това заяви пред bTV Цветан Цветанов.

Има хаос в управлението. Правят се законодателни промени, които не отговарят на управленската програма на ГЕРБ, добави бившата дясна ръка на премиера Борисов.

Цветанов съобщи, че прави политическа партия. Ще се постарая да бъде това, което мога да правя, но ще премахна грешките, които съм допуснал при структурирането на ГЕРБ. Нямах опит тогава, имах енергия, обикалях страната. Докато някои се занимаваха с други дейности, а някои бяха извън хоризонта на ГЕРБ, аз работех и се срещах с хората по места, просто нямах опит. Сега имам опит и това което правя днес, зареждането, което получавам от хората, които са образовани и компетентни и е крайно време да надскочим прехода и да дадем шанс на поколението, което имаше възможност да се образова в чужбина, да се върне в България, каза Цветанов. Той добави, че името на партията се обсъжда. Най-късно септември ще бъде проведен инициативният комитет и ще се направи учредяване, съобщи Цветанов. Една част от партията ще бъдат хората, които работя в моя център. Има хора, които не искат да влизат в политическия живот на страната. Аз искам да дам шанс на знаещите и можещите, каза още Цветанов.

За снимките в спалнята на Борисов, Цветанов коментира, че това е нелепо. "Не мога да си го обясня. Смятате ли, че имам този достъп до спалнята. Съдя от човешките си и морални ценности, в спалнята вкъщи влизаме аз и съпругата ми и нашите деца, няма друг който да влезе необезпокояван от охраната, която има долу. Нямам такива записи, всички които ме познават, знаят, че нямам компрометиращи записи срещу Борисов. Записите и всички снимки са отвратително нещо, това показва политическата култура. По-важно е, че нямаше позиция нито на ПГ, нито на ГЕРБ за записите, касаещи името на Цвета Караянчева, никой не я защити, никой не застана зад Народното събрание. Ако има манипулация, трябва да има експертиза за доказване на записа. Ако е имало такъв запис, е трябвало да се извини Борисов и на Караянчева, посочи Цветанов. Може би има признание от Борисов, че е изрекъл тези думи и се извинява от душа, коментира Цветанов.

Спас Гърневски, Георги Харизанов, Тома Биков, това са хората, които ме мотивираха да изляза от партията ГЕРБ. Харизанов е човекът, който Борисов е заложил да бъде двигателят на ГЕРБ, подчерта Цветанов.

Борисов живее във виртуален свят, има десет човека около него, които му казват каквото иска да чуе, те го откъснаха от реалността. ГЕРБ върви хаотично надолу и няма спирачки, подчерта още Цветанов. 

Водещи

Най-четени