Ченгета тарашат ТИР-ове по границите и дебнат митничари за подкупи 29.04 | 11:24

ГДБОП провежда специална операция за борба с контрабандата на „Калотина” и „Кулата”

От iNews.bg

Полицейски служители масово проверяват днес ТИР-ове, влизащи или излизащи от България. Операцията се провежда на граничните пунктове "Калотина” и "Кулата”. Тя се координира от Междуведомствения център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари в ГД "Борба с организираната престъпност". Целта й е контрол на обработката на документите на тежкотоварни автомобили и установяване на съответствие на товарите с предварително декларираното.

Акцентът е поставен върху контрола на акцизни стоки и стоки с висок фискален риск, както и противодействие на корупционни практики на държавни служители. Операцията е част от постоянните действия за превенция на контрабандата. Проверките ще се извършват на базата на анализ на риска, съобщава МВР.

Във връзка със засилените проверки е създадена необходимата организация да не се затруднява движението на останалите превозни средства, да не се възпрепятстват проверките на ГД "Гранична полиция" и нормалния ритъм на преминаване през пунктовете предвид очаквания засилен трафик по границите заради струпването на повече почивни дни и пътуванията на българи в съседни държави.

Водещи

Най-четени