Четирима ало измамници хванати за два дни в Козлодуй 14.11 | 14:58

Спасени са били и част от парите, предадени от излъганите възрастни жени

От iNews.bg

След бързи оперативни и процесуално-следствени действия служители на РУ-Козлодуй разкриха два случая на телефонни измами, при които възрастни жени от Козлодуй бяха ощетени с общо 10 800 лв. и 150 евро.

На 12 ноември в РУ-Козлодуй се получило съобщение от 75-годишна местна жителка, че същия ден на домашния й телефон позвънил непознат мъж, представил се за "комисар Петров", който й съобщил, че дъщеря й е претърпяла злополука и трябва да се плати сумата от 29 000 лева за операция. След като  жената заявила, че разполага само с 5000 лева, по  инструкция от непознатия, оставила парите до дърво на улицата. След бързи издирвателни действия, предприети веднага след получаването на сигнала, полицейските служители установили и задържали участниците в измамната схема - на 18 и 22 години. Намерена и иззета е и част от паричната сума, а именно 3750 лева.

Идентичен сигнал за измамена по телефона 68-годишна жена постъпил в РУ-Козлодуй и на следващия ден. Потърпевшата заявила, че предния ден непознат я е въвел в заблуждение, че участва в полицейска операция по залавянето на група измамници, в резултат на което й  причинил вреда в размер на 5806 лева и 150 евро.  След получения  сигнал полицейските служители предприели незабавни издирвателни и процесуално-следствени действия  в резултат на които установили и задържали извършителите- на 21 и 22 години от Козлодуй, криминално проявени и осъждани. Полицейските служители са намерили и иззели част от парите, оставени от измамената жена, в размер на 3200лв.

По двата случая са образувани досъдебни производства.

Водещи

Най-четени