Човек загина, а 10 са пострадали, при трамвайна катастрофа в София (ДОПЪЛНЕНА) 23.01 | 12:52

Ударили са се 3 мотриси в „Дружба“, починалият е пресичал релсите

От iNews.bg

Катастрофа с трамвай в столичния квартал "Дружба", съобщава БНТ. От МВР потвърдиха за един загинал. Мъжът е пресичал трамвайната линия. Заради инцидента е временно променен маршрутът на трамваите 20 и 23.

Трамваите от линия 23 ще се движат от "Гео Милев" до станция Изток, а трамваите от линия 20 се движат от Пета метростанция на ул. "Пиротска" до "Гео Милев". В участъка от гара "Искър" до "Гео Милев" са пуснати автобуси.

Двама са пострадалите от верижна катастрофа в столичния квартал "Дружба", които бяха приети в СО на УМБАЛ "Св. Анна" - София АД. Сред тях е ватманът на едната мотриса - жена с порезна рана на главата, без опасност за живота. Мъж е пострадал от гръдна травма.

Малко по-късно от МВР уточниха, че по първоначални данни е загинало момче, пресичало в този момент релсите на  ул. Искърско шосе". В болнично заведение за преглед са откарани 10 пътници от последната мотриса, оплакали се от различни наранявания.

В момента на място се извършва оглед от столични полицейски екипи. Движението на трамваите в района временно е спряно.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което ще се установяват и  причините за възникналия инцидент.

Водещи

Най-четени