Шефове на болници стават клиенти на прокуратурата 16.07 | 10:36

Модернизацията на Спешна помощ ще отнеме време, предупреди д-р Ненков

От iNews.bg

Със сигурност ще има директори на болници, които ще бъдат дадени на прокурор. Това обяви в ефира на бТВ заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков. Той уточни, че подходът на сегашния екип във ведомството е съвсем различен. И даде пример с директора на Ортопедичната болница в столичния квартал "Горна баня”, който поискал от здравното министерство 70 хил. лв. за спешни ремонти, но проверка показала, че той вече е получил оферти за ремонтните работи и те са на стойност 20 хил. лв. Директорът е уволнен.

За болницата в Ловеч д-р Ненков каза, че тя е в кома, но ще опитат да я съживят. Наскоро пред бТВ той обясни, че проблемите на лечебното заведение нямат нищо общо с лимитите, а са заради договор на лечебното заведение с частна структура за инвазивна кардиология, сключен преди 10 години. Ръководството на болницата е сменено изцяло с хора, които не са от града, уточни зам.-министърът.

Процесът на модернизация на Спешната помощ ще бъде дълъг, предупреди д-р Мирослав Ненков. В момента се подготвят документите за 164 хил. лв., които ни отпуска безвъзмездно ЕС за оборудване и ремонти на спешните центрове. Те ще бъдат подадени в края на тази или началото на следващата година, уточни докторът.

Относно агресията срещу медици той повтори, че бързо и ефективно правосъдие би я възпряло.

Водещи

Най-четени