Шефът на Софийския затвор хвърля оставка 30.08 | 15:42

Нямам представа как Румен Петков опетни името ми, казва Десислав Трайков

От iNews.bg

С днешна дата съм депозирал заявление в Главна дирекция "Изпълнения на наказания" до министъра на правосъдието. При условие, че всичко, което съм казал като изнесени факти и обстоятелства не е така, ще помоля министъра на правосъдието да ме освободи от длъжност. Това каза пред медиите и.д. началник на Софийския затвор Десислав Трайков, предаде БГНЕС.

Трайков заяви, че няма идея откъде и как Румен Петков по един или друг начин опетнил името му. "Това поведение не е характерно за политик от подобен ранг", каза Трайков и отбеляза, че е временно изпълняващ длъжността началник на затвора София от няма и месец назад.

"Нито аз съм му сменял режима от строг на общ, нито с моя заповед е прекатегоризиран в общежитие от открит тип", заяви Десислав Трайков.

Той заяви, че се е почувствал лично засегнат, семейството му също. Сегашният началникът на затвора в София обяви, че спокойно застава зад всички думи и дела, които е свършил за 19-годишната си история като служител в системата. "Притеснен съм от атаката срещу мен", заяви още той. 

Водещи

Най-четени